dimecres, 2 de març del 2016

Embarcacions tradicionals i grans velers, els grans protagonistes


Més de trenta embarcacions estaran ubicades al Port de Barcelona (molls Bosch i Alsina, Drassanes i Barcelona). Aquests vaixells, testimoni de la riquesa material de la nostra cultura marítima, es podran visitar de forma totalment gratuïta.




                                                                                                                                                                      pailebot Santa Eulàlia © MMB

Entre les embarcacions hi haurà alguns dels grans velers més emblemàtics d’Europa com ara el polonès Dar Mlodziery, el portuguès Santa Maria Manuela o el francès Le Marité. La ciutat de Barcelona estarà representada amb el pailebot Santa Eulàlia, la goleta Far Barcelona o el quetx Far Barceloneta. Es comptarà també amb la presència del quetx Ciutat Badalona 

goleta Far Barcelona © Mireia Perelló. FNOB














Entre altres embarcacions històriques de mitjana i petita eslora del litoral català hi participarà la barca de mitjana Sant Ramón o el sardinal Sant Pau. Altres embarcacions de vela llatina seran igualment un dels grans atractius d’aquesta mostra de vaixells històrics i tradicionals.

La concentració servirà també per donar a conèixer alguns dels vaixells que a l’actualitat donen servei al Port de Barcelona (salvament marítim, remolcadors, pràctics,...) a més del vaixell escola Mirabaud, un clàssic entre els IMOCA que han fet la volta a món en regates de vela oceànica com ara la Barcelona World Race.

                                         Mirabaud © FNOB



1 comentari:

  1. El dia 18 de Marzo a las 18.00h. en el vestíbulo del Museo Marítimo de Barcelona, se celebro una Tertulia "Embarcacions tradicionals i Historiques; consrvacioversus navegacio" a cargo de Roger Marcet,Carles Jorba,Agusti Martin, Raul MataY Oriol Ferran. pero que ningún medio de comunicación a echo ningún comentario.

    ResponElimina